Nieuws

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››

‘Het Voedingsblad’

Nieuws

We lanceren heel binnenkort een nieuw logo en een volledig gerestyled magazine én website voor Buurtsuper.be. Tijdens onze voorbereidingen kwamen we deze allereerste editie (1951) van ‘Het Voedingsblad’, het vakblad van het toenmalige 'Verbond van Detailhandelaars in Voedingswaren' tegen.
Lees meer ››

Buurtwinkels en e-commerce winnaars van crisis

Nieuws

In De Standaard van vandaag staat een onderzoek naar de consumentenbestedingen, op basis van de betaalgegevens van ING België, tijdens de vier ‘corona’ periodes (de lockdown, de eerste versoepelingsperiode met geopende winkels (11 mei-7 juni), de tweede versoepelingsperiode toen ook de horeca opende en de maanden juli en augustus).
Lees meer ››

Internationale dag tegen voedselverspilling

Nieuws

Gisteren was de allereerste ‘Internationale dag tegen voedselverspilling’, een initiatief van de ‘Food and Agricultural Organization’ (FAO) van de Verenigde Naties. Een gelegenheid voor Carrefour om haar lopende initiatieven op te lijsten en klanten te laten weten hoe ze hieraan kunnen deelnemen.
Lees meer ››

Zwerfvuilactie Carrefour Express Melsen

Nieuws

Ook de Carrefour Express van Melsen nam actie tegen het zwerfvuil in de buurt. Samen met de lokale Scouts groep werden maar liefst negen zakken vuil opgehaald! Met deze zwerfvuilacties bewijzen buurtsupers nog maar eens te meer hoe groot hun maatschappelijk rol voor de buurt is.
Lees meer ››

Zwerfvuilactie AD Tessenderlo

Nieuws

Tijdens onze imagocampagne worden ook weer heel wat zwerfvuilacties georganiseerd. Afgelopen zaterdag was AD Tessenderlo aan de beurt. Samen met Scouts Tessenderlo werd het zwerfvuil in de buurt geruimd. Burgemeester Fons Verwimp gaf het startschot.
Lees meer ››

Super Teams 2020: tussenstand

Nieuws

Al 6.650 klanten bedankten hun favoriete buurtsuper via www.superbuurt.be! De buurtsupers (één per enseigne) met de meeste bedankjes bekronen wij binnenkort tot 'Super Team 2020'. Een nieuwe tussenstand ...
Lees meer ››

AH, Jumbo en Plus introduceren 'slimme' displays

Nieuws

Albert Heijn, Jumbo en Plus introduceren deze week 'slimme displays' van het bedrijf Pure Value in hun filialen. Het zou gaan om de zogenoemde duurzame en herbruikbare Proteus-productdisplay, die de huidige wegwerpdisplays moet vervangen. Zeventig procent van de Nederlandse supermarkten zou de nieuwe displays deze week introduceren.
Lees meer ››

Steun voor Pink Ribbon van Carrefour

Nieuws

Carrefour sluit zich dit jaar opnieuw aan bij de acties van Pink Ribbon, een organisatie die zich richt op het vergroten van het bewustzijn rond borstkanker. Er zullen consumentenacties in de winkels plaatsvinden en Carrefour-medewerkers stappen mee in De Roze Mars.
Lees meer ››