Franchise

Via www.allesoverfranchising.be informeren we zowel startende als gevestigde franchisenemers over franchise en reiken we de nodige tools aan om zelf de belangrijkste valkuilen in contacten te ontdekken.


UW FRANCHISECONTRACT ONTLEED IN 10 STAPPEN

Nieuwe B2B-wetgeving beschermt franchisenemers

Na stevig lobbywerk van Buurtsuper.be en UNIZO is er sinds dit jaar een wet van toepassing die oneerlijke handelspraktijken en clausules in onder meer franchisecontracten aanpakt. Sommige ‘onrechtmatige bedingen’ worden verboden tenzij de franchisegever ze kan rechtvaardigen. Tot slot is er ook een open norm waarbij de rechter een beding als ‘onrechtmatig’ kan beschouwen wanneer dat beding alleen of in samenhang met andere bedingen, een kennelijk juridisch onevenwicht schept tussen de rechten en plichten van franchisenemers en -gevers. De rechter kan dan de bewuste bedingen nietig verklaren.

Aangezien de regeling rond de ‘onrechtmatige bedingen’ pas wetskracht krijgt vanaf 1 december 2020, is het zeer belangrijk dat zowel (kandidaat) franchisenemers als gevestigde franchisenemers, die voorstellen krijgen van de franchisegever om hun contract te verlengen, deze laten analyseren alvorens het te tekenen of het al dan niet stilzwijgend te laten verlengen.

Bestel hiervoor onze ‘Quick Scan’ die wij met een gespecialiseerd advocatenkantoor op maat voor u samenstellen.
De ‘Franchise Gids’ (De 10 belangrijkste bedingen met bijhorende analyse & commentaar) of de ‘Quick Scan Franchise’ op maat van uw contract, kan u bestellen via aurelie.camps@unizo.be

TIP: Buurtsuper.be leden betalen slechts €250 voor deze ‘Quick Scan Franchise’ (€750 voor niet-leden)

Ook lid worden? Check hier al onze ledenvoordelen of voer hier je gegevens in en wij contacteren je binnen de twee werkdagen!