Nieuws

Zwerfvuilactie Spar Denderwindeke

Nieuws

Tijdens onze imagocampagne worden er ook weer heel wat zwerfvuilacties georganiseerd. Onze uitbaters bewijzen hiermee hoe belangrijk en concreet hun maatschappelijke rol is. SPAR Denderwindeke organiseerde zaterdag 19 september - op de World CleanUp Day, samen met vzw De Okkernoot, een actie in hun buurt.
Lees meer ››

Succesvolle zwerfvuilactie in Geetbets

Nieuws

Onze zwerfvuilacties zijn weer van start gegaan! Zaterdag 19 september, tijdens de World Cleanup Day, organiseerde AD Geetbets, samen met de Milieudienst en Geetbets Proper een succesvolle opruimactie met maar liefst 67 vrijwilligers. Ze maakten samen hun buurt weer helemaal zwerfvuilvrij!
Lees meer ››

Geen tweede lockdown!

Nieuws

Unizo start een petitie voor het 'Recht op ondernemen' in de coronacrisis. De ondernemersorganisatie wil in geen geval een herhaling van de lockdown van maart, en ziet liefst ook enkele 'niet noodzakelijke' maatregelen verdwijnen.
Lees meer ››

Duurzaam water van Danone

Nieuws Productnieuws

Het bedrijf achter de merken evian® en Volvic® is de eerste producent van gebotteld water in België dat een B CorpTM -certificaat ontvangt en dat haar twee merken onafhankelijk gecertificeerd ziet als CO2-neutraal door Carbon Trust®.
Lees meer ››

Bewuste Visweek

Nieuws Productnieuws

Van 23 tot 28 september organiseert Carrefour een festival voor 'verantwoordelijk vissen'. Met dit nieuwe initiatief sluit de retialer zich aan bij de Bewuste Visweek, een beweging gelanceerd door de onafhankelijke labels MSC (duurzame visserij) en ASC (verantwoordelijke aquacultuur).
Lees meer ››

Aantal mobiele betalingen verdubbeld

Nieuws

Bancontact Payconiq noteerde in augustus een recordaantal van 11,5 miljoen mobiele betalingen. Dat is een verdubbeling in vergelijking met augustus vorig jaar. De stijging is voor een groot deel toe te schrijven aan het succes van de e-commerce tijdens de lock down.
Lees meer ››

Super Teams 2020: eerste tussenstand

Nieuws

We zijn nog maar halverwege onze ‘De buurtsuper, jouw perfecte buur’ campagne en er hebben al 4.500 consumenten hun favoriete buurtsuper bedankt! De buurtsupers (één per enseigne) met de meeste bedankjes bekronen wij binnenkort tot 'Super Team 2020'. Een eerste tussenstand ...
Lees meer ››

"Buurtwinkel terug van weggeweest"

Nieuws

In het Nieuwsblad staat een interview met retailexpert Gino Van Ossel die bevestigt wat Buurtsuper.be al langer vaststelt: de coronacrisis zorgt er voor dat ons winkellandschap er versneld anders gaat uitzien. Met minder geïsoleerde baanwinkels en populairdere buurtwinkels en boerenmarkten.
Lees meer ››

UNIZO kijkt met argusogen naar shoppingcenter Malinas

Nieuws

UNIZO kijkt met argusogen naar het nieuwe shoppingcomplex 'Malinas', aan de afrit Mechelen-Noord langs de E19. Wat begon als een zoektocht naar een oplossing voor de herlocalisatie van enkele baanwinkels, blijkt toch een shoppingcenter van 23.000 vierkante meter worden. Ook de komst een AH XL van 3.500 m² baart zorgen.
Lees meer ››

De venkel van Bert Demyttenaere en Annelies Naert

Nieuws

Met haar 'Veldwerk' reportages stelt Flandria de mannen en vrouwen voor die er elke dag voor zorgen dat de groenterekken van onze winkels boordevol verse, gezonde en mooie groenten liggen! Deze keer brengen we het verhaal van venkeltelers Bert Demyttenaere en Annelies Naert.
Lees meer ››