Internationale dag tegen voedselverspilling

Nieuws

Gisteren was de allereerste ‘Internationale dag tegen voedselverspilling’, een initiatief van de ‘Food and Agricultural Organization’ (FAO) van de Verenigde Naties. Een gelegenheid voor Carrefour om haar lopende initiatieven op te lijsten en klanten te laten weten hoe ze hieraan kunnen deelnemen.

Carrefour blikt ook terug op een aantal resultaten van initiatieven die hebben toegelaten om in 2020 235.710 paketten via Too Good To Go en 1 miljoen maaltijden te bedelen aan diegenen die ze het meeste nodig hebben via de Schenkingsbeurs.

In België belandt 350 kilo voedsel per persoon in de vuilnisbak. Volgens de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) gaat ongeveer 14%. Al 15 jaar zet Carrefour zich in om voedselverspilling te beperken op alle fronten. De strijd tegen voedselverspilling is een van de acties van haar “Act For Food”-programma.  

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››