Mijn werknemer is besmet met Covid-19. Wat nu ?

Nieuws

Welke procedure moet je volgen wanneer een werknemer is besmet met Covid-19? We leggen via een eenvoudig diagram uit welke stappen je moet nemen!

In de procedure is alleszins de rol van de arbeidsarts cruciaal. Hij of zij bepaalt of er een ‘hoog’ dan wel ‘laag’ besmettingsrisico is geweest onder collega’s. 

Schermafbeelding 2020-09-30 om 09.41.57

Klik hier voor de procedure die je kan uitprinten en uithangen zodat de te nemen stappen voor iedereen duidelijk zijn! 

De duur van de quarantaine voor ‘hoogrisicocontacten’ werd eerder al door de Nationale Veiligheidsraad teruggeschroefd van veertien dagen naar zeven dagen, geteld vanaf het laatste contact met het bevestigde geval. Buurtsuper.be en UNIZO waren alvast zeer tevreden met deze maatregel omdat op die manier de tijd waarin een onderneming één of meerdere werknemers moet missen, korter wordt. We drongen hier afgelopen weken sterk op aan, verwijzend naar onze buurlanden die een kortere quarantaine voorzien.

Nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met Buurtsuper.be via info@buurtsuper.be. Volg zeker ook onze website www.buurtsuper.be voor het meest actuele nieuws van de sector!

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››