Duurzaam water van Danone

Nieuws Productnieuws

Het bedrijf achter de merken evian® en Volvic® is de eerste producent van gebotteld water in België dat een B CorpTM -certificaat ontvangt en dat haar twee merken onafhankelijk gecertificeerd ziet als CO2-neutraal door Carbon Trust®.

De flessen van 33cl, 50cl en 75cl van evian® zijn nu verkrijgbaar in 100% rPET. Er wordt dus geen virgin plastic meer gebruikt bij de productie ervan. evian® koos in eerste instantie voor een transitie naar 100% rPET voor haar kleinere formaten, die vaak buitenshuis worden geconsumeerd. De grote formaten (1l en 1,5l), die sinds 2018 gemaakt worden van 50% rPET, zullen uiterlijk in 2025 overschakelen op 100% rPET.

Danone Waters Benelux werkt lokaal samen met Fost Plus om de consument bewust te maken van goede sorteerpraktijken, zowel thuis als buitenshuis. Bovendien zette Danone Waters Benelux verschillende educatieve initiatieven op in het kader van voorlichting over de sortering en recyclage van afval, thuis en buitenshuis, met onder andere sensibiliseringsdagen op scholen.

evian® en Volvic® zijn nu gecertificeerd als CO2-neutraal door Carbon Trust®, ook in België, van aan de bron tot bij de consument. Om dit te bereiken heeft evian® het ontwerp van haar flessen en verpakkingen herzien: het gewicht wordt tot een minimum beperkt en er wordt meer gebruik gemaakt van rPET.

Lees ook ›› Alle producten (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››