Buurtsuper.be tevreden over kortere Covid-19 quarantaine

Nieuws

De duur van de quarantaine voor ‘hoogrisicocontacten’ wordt door de Nationale Veiligheidsraad teruggeschroefd van veertien dagen naar zeven dagen. De zeven dagen worden geteld vanaf het laatste contact met het bevestigde geval.

De voorwaarde voor die korte quarantaine is wel een negatieve test op dag 5 (zie grafiek)Buurtsuper.be en UNIZO zijn zeer tevreden met deze maatregel omdat op die manier de tijd waarin een onderneming één of meerdere werknemers moet missen, korter wordt. De ondernemersorganisaties drongen hier afgelopen weken sterk op aan, verwijzend naar onze buurlanden die een kortere quarantaine voorzien. 

De 14-dagen-quarantaine stond ver van de realiteit, zegt ook Herman Goossens, professor microbiologie aan het UZ Antwerpen in een interview aan De Standaard. "image009Je kan beter een quarantaine van één week opleggen die wél correct wordt gevolgd, in combinatie met een tussentijdse coronatest. De mensen die negatief testen tijdens hun quarantaine, moeten nadien in elk geval voorzichtig blijven", beklemtoont Goossens. "Ook in die tweede week moet je uitkijken met nauwe contacten en vaker dan anders een mondmasker dragen."

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››