Nieuws

'Denk vroeger aan later!'

Nieuws

In de maand mei 2020 organiseren Integraal, UNIZO, Overnamemarkt en Liantis met de medewerking van verschillende beroepsorganisaties opnieuw een Adviesmarkt 'Ondernemers op een Kruispunt'. Focus ligt op het overlaten, verkopen of overnemen van een zaak én andere eindeloopbaanproblematieken.
Lees meer ››

Bezoek de B2B-Smaakmarkt

Nieuws

Op 30 maart 2020 kan je van 14u tot 19u terecht in de Ghelamco Arena in Gent voor de B2B-Smaakmarkt. Kom 100 producenten uit Oost- en West-Vlaanderen met hun aanbod van authentieke, karaktervolle en artisanale producten ontdekken.
Lees meer ››

Nieuwe regels mbt vermelding land van oorsprong

Nieuws

Vanaf 1/04/2020 gaat een nieuwe uitvoeringsverordening van kracht over 'de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, voor wat betreft de voorschriften voor de vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het primaire ingrediënt van een levensmiddel'.
Lees meer ››

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediënten en veganistische formules.
Lees meer ››

Controleactie FAVV in Antwerpen

Nieuws

Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) plant een controleactie in Antwerpen (postcode 2020 en 2060) van 30 maart tot en met 3 april 2020. Er zijn drie infomomenten gepland begin maart voor buurtsupers die zich hierop willen voorbereiden.
Lees meer ››

Afrekening met winkeldieven opnieuw op politieke agenda

Nieuws

Buurtsuper.be pleit er sinds 2017 voor om winkeliers de mogelijkheid te geven om een winkeldiefstal via een dading te kunnen regelen. Pieter De Crem, bevoegd voor Binnenlandse Zaken, heeft beloofd om het dossier ter harte te nemen. Buurtsuper.be hoopt alvast dat er snel een doorbraak komt.
Lees meer ››