Winwinlening wordt uitgebreid

Nieuws

De Vlaamse regering heeft zonet beslist dat er een verhoging komt van de maximale bedragen en een verlenging van de looptijd van de winwinlening.

UNIZO haalde al voor de eeuwwisseling het idee vanuit Nederland (Tante Agaath-regeling) naar Vlaanderen. Vrienden en familieleden kunnen kmo’s financieel bijspringen. Ze doen er zelf ook voordeel bij, aangezien het rendement veel hoger ligt dan bij een spaarboekje of andere klassieke producten. Ook voor de overheid is het een goedkope steunmaatregel.

In de loop der jaren werd de toepassing van de winwinlening ook een aantal keren uitgebreid. Bij kmo’s is de nood aan bijkomende middelen ten gevolge van de coronacrisis enorm en we mogen niet alle heil verwachten van de banken. Daarom is dit zeker een goede beslissing.

Het maximum bedrag per kmo gaat van €200.000 naar €300.000, en per kredietgever van €50.000 naar €75.000.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››