Werkbaar werk ten tijde van corona dankzij werkbaarheidscheques

Nieuws

Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgever als werknemer. Werkgevers kunnen beroep doen op steun voor de inkoop van advies, begeleiding en opleiding met het oog op werkbaar werk ten tijde van corona.

De coronacrisis zette de werkvloer op zijn kop! Voor sommige bedrijven en organisaties was er net meer werk, voor andere viel alles letterlijk stil. Hoe dan ook, de crisis vroeg van iedereen een andere werkorganisatie.  

Werkbaar werk is ‘werken met goesting’, ‘leidinggeven met klasse’, ‘leren om te groeien’ en ‘goed organiseren’. Werknemers blijven met meer plezier aan de slag en ondernemers kunnen rekenen op meer gedreven en dus productievere werknemers. 

Getuigenis 
De SERV (Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen) - waar UNIZO deel van uitmaakt - ging kijken hoe bedrijven werkbaar werk in coronatijden aanpakken en hoe zij proberen snel te schakelen en creatief in te spelen op de nieuwe uitdagingen. 

Ilse Broux, zaakvoerder van ’t Kookdepot in Diest, kreeg vier dagen voor de opening van haar tweede winkel te horen dat ons land in lock down ging. Haar medewerkers gingen aanvankelijk in technische werkloosheid maar waren ook blij toen ze terug aan de slag konden. Er zijn momenteel geen opleidingen bij de leveranciers, maar dat vangen ze heel creatief op door samen met het personeel de machines in de winkel uit te testen en dan samen alles op te eten.

Bekijk hier haar antwoord op de vraag ‘hoe zorg je voor werkbaar werk voor jezelf en jouw medewerkers, ook in tijden van corona?’. 

Werkbaarheidscheque
Met de werkbaarheidscheques van het Departement Werk en Sociale Economie, kunnen eenmanszaken, kmo's en grote ondernemingen (met minstens 1 werknemer) tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.

In samenspraak met onder meer UNIZO, heeft de Vlaamse minister van Werk besloten om de focus van de werkbaarheidscheque te verruimen in het kader van de coronacrisis. 

Je mag ze nu ook gebruiken om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding, waarbij telkens aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van de medewerkers.

Meer weten?  
PMO, het trainingscenter van Buurtsuper.be, is door de Vlaamse regering erkend en kan de ‘Werkbaarheidscheque’ aanbieden waardoor na betaling van het factuur de opleidingskosten kunnen gerecupereerd worden. 

Voor meer info betreffende deze maatregel én het aanbod van PMO, contacteer wendy.labie@pmocvba.be

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››