Vanaf volgende week opnieuw kortingen in supermarkten?

Nieuws

Minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) wil dat de supermarkten vanaf volgende week opnieuw voluit kortingen toelaten. Dat heeft ze woensdag gezegd in de Kamercommissie Economie.

Momenteel mogen kortingen en promoties in supermarkten wel weer, maar enkel als het gaat om acties die al beslist of in uitvoering waren voor 18 maart. Intussen kwamen van her en der berichten over prijsstijgingen in de supermarkten. Die zijn volgens de minister niet alleen het gevolg van de coronacrisis. Ze wees erop dat de inflatie voor voeding tot voor kort heel laag was.

Minister Muylle gaf eerder al aan dat het opnieuw toelaten van kortingen en promoties "onderdeel moet zijn van de heropstart van bedrijven en economie". Maandag start de eerste fase van die heropstart en volgens de minister is het dan ook tijd "om een verdere stap te zetten" en kortingen opnieuw toe te laten. 

Bron: Belga (VB)

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››