Technische werkloosheid verlengd

Nieuws

Vakbonden en werk­gevers zijn het in de Groep van 10 eens geraakt over een verlenging van de steunmaatregelen voor bedrijven om de coronacrisis te overbruggen van 30 juni tot 31 augustus. Het gaat dan onder meer om een voortzetting van de tijdelijke werkloosheid en de ­regeling voor ouderschapsverlof.

De sociale partners kwamen ook overeen om op 15 juni opnieuw samen te zitten om te bekijken of het mogelijk is de maatregelen te verlengen tot het einde van het jaar. De beslissing van de Groep van 10 zal overgemaakt worden aan de federale regering. Over de ­uitbetaling van het vakantiegeld is nog geen eensgezindheid. De werkgevers vragen een verlaging van de sociale bijdragen via de sociale zekerheid om de steunmaatregelen te kunnen financieren, maar de vakbonden weigeren dat. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››