Soepeler bankenplan voor kmo's

Nieuws

De federale regering en de banken zitten in de laatste fase van gesprekken over een versoepeling van het federale bankenplan. De regering kondigde reeds in maart die steunmaatregel aan en stelde toen 50 miljard euro aan garanties voor kredieten ter beschikking.

De definitie van een ‘gezond bedrijf’ wordt breder en daardoor dus ook het aantal bedrijven dat in aanmerking komt. Voor kmo’s zijn er ook plannen om de loopttijd van het krediet langer dan een jaar te maken. Bedrijven kunnen de door de overheid gegarandeerde leningen nu nog tot 30 september opnemen. Die deadline wordt verlengd naar 31 december. Banken moeten momenteel de eerste 3 % van de kredietverliezen dragen en de helft van de volgende 2 %. Aan die risicoverdeling wordt eveneens licht gesleuteld. Ook het betalingsuitstel wordt uitgebreid, want in het initiële plan kregen bedrijven van de banken in maart tot 30 september uitstel om leningen af te betalen. Dat wordt verlengd tot eind dit jaar.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››