Sociale verkiezingen uitgesteld naar november

Nieuws

De sociale verkiezingen in de bedrijven zullen plaatsvinden van 16 tot 29 november. Ze hadden in mei moeten doorgaan, maar door de coronacrisis werden ze uitgesteld.

Bij de sociale verkiezingen kiezen werknemers hun vertegenwoordigers in de Ondernemingsraden en de Comités voor Preventie en Bescherming op het werk. De stembusgang, die om de vier jaar plaatsvindt, werd dit jaar uitgesteld. Eind maart, toen de coronacrisis in alle hevigheid woedde, besloten de sociale partners de sociale verkiezingen uit te stellen. De vakbonden en de werkgeversorganisaties raakten het eind juni in de Nationale Arbeidsraad (NAR) eens om de sociale verkiezingen te verschuiven naar november. Met een Koninklijk Besluit heeft federaal minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) die nu timing bevestigd.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››