Meerderheid buurtsupers mogen geen ‘consumptiecheques’ aanvaarden

Nieuws

Door een amendement van de N-VA en Open VLD is de zogenaamde 'consumptiecheque' uitsluitend geldig in zaken met minder dan tien personeelsleden. Hierdoor zal een meerderheid van buurtsupers de cheque helaas niet mogen in ontvangst nemen.

De Kamer keurde een wetsvoorstel goed dat het voor werkgevers mogelijk maakt om medewerkers op een fiscaalvriendelijke manier te belonen voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Dit kan met een zogenaamde ‘consumptiecheque’ van (maximaal) 300 euro. De cheque is fiscaal voordelig, omdat er minder loonlasten op verschuldigd zijn. De federale overheid is alvast van plan om zo’n cheque aan het zorgpersoneel toe te kennen.

De ‘consumptiecheque’ zou aanvankelijk te besteden zijn in de horeca, de cultuursector en voor sportbeoefening. Naderhand werd ook de detailhandel eraan toegevoegd.

Door een amendement van de N-VA en Open VLD is de cheque echter uitsluitend geldig in een beperkt aantal winkels. Enkel zaken met minder dan tien personeelsleden mogen de cheque aanvaarden.

Luc Ardies van Buurtsuper.be: “De uitbreiding met de detailhandel is op zich een goede zaak. De realiteit is echter dat buurtsupermarkten gemiddeld tussen de 15 en 20 werknemers tewerkstellen en dus uit de boot vallen. Wij betreuren het dan ook ten zeerste dat - spijts hun goede bedoelingen - de indieners van het amendement geen voorafgaandelijk contact hebben opgenomen met onze sector.”

 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››