Kassa's zullen voortaan maaltijdcheques weigeren bij aankoop van niet-voeding

Nieuws

Er zullen in supermarkten voortaan geen maaltijdcheques meer aanvaard worden bij de aankoop van niet-voedingsproducten. Volgens de wet mocht dat al langer niet meer, maar veel supermarkten pasten dat niet strikt toe.

In overleg met de uitgevers van de maaltijdcheques (VIA) zijn de supermarktketens het engagement aangegaan om dit proces te automatiseren. Het is geen evidente zaak om dat 100 procent correct te doen, dus is er een tijdlijn afgesproken om de kassasystemen aan te passen. Dat is nog wat verstoord geraakt door de coronacrisis, maar de deadline werd uiteindelijk in september gelegd.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››