Groentevakman: tomaten

Nieuws

De groentevakman van LAVA laat ons weten dat, door het zomerse weer, er zeer grote volumes trostomaten beschikbaar zijn en aan zeer lage prijzen.

Verse tomaten van bij ons, da's steevast de zomer op je bord! Een lekkere bruschetta al pomodoro, een frisse gazpacho, een salade met kleurrijke tomaatjes… Maar ook in warme gerechten is de tomaat niet weg te slaan. Inspiratie (voor je klanten) nodig? Vind hieronder enkele lekkere gerechtjes van bij ons!

Gevulde tomaten

813040b8-ce27-48f1-b124-16e46eb91341    

Tomaat garnaal met geraspte groenten

18eb70de-c997-4146-bbe6-e31ccb9b80b7

Wist je dat er bepaalde voedingsstoffen verloren gaan wanneer je tomaten kookt? Door ze te koken gaat er een deel vitamine C verloren, maar vergroot de hoeveelheid van het antioxidant lycopeen. Beide bereidingswijzen hebben hun dus voordeel.

Aanraders en trends

Selder is een heerlijke smaakmaker in heel wat gerechten! Groene selder is een pittige groente met héél veel smaak, en je gebruikt ‘m vooral in soepen, bouillons en natuurlijk ook een heerlijke pot mosselen.

Er is momenteel ook een overzichtelijk aanbod van sla, prijzen blijven stabiel in vergelijking met vorige week. Zowel voor losse als trostomaten zijn er ruime aantallen op de klok. De vele uren zon hebben een grote impact gehad op de productie met zeer voordelige prijzen voor de consument tot gevolg. Ook de paprika’s, komkommers en aubergines zijn zeer goed vertegenwoordigd op de klok. De komkommerprijzen hebben zich al even herpakt, nu volgen ook de prijzen van paprika’s en aubergines. Licht gestegen ten opzichte van vorige week.

De aanvoer van courgettes is stabiel, ook in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. Prijzen zakken iets ten opzichte van vorige week. Witloof werd opnieuw iets duurder, prei blijft het zeer goed doen en wordt verkocht aan stevige prijzen. De aanvoer van bloemkool schommelt heel hard, net als de prijzen. Noteringen verdubbelen ten opzichte van vorige week. De aanvoer van broccoli is normaal voor deze periode van het jaar. Late oogst kolen wordt stilaan vervangen door de jonge kolen.



Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››