Groentevakman: paprika's

Nieuws

Volgens de Groentevakman van LAVA zorgt het zonnige weer momenteel voor een mooi aanbod van paprika's. Op de klok zien we ruime aantallen paprika, vooral rood en geel zijn goed vertegenwoordigd. Geel is op dit moment het voordeligst in prijs.

Er zijn talloze mogelijkheden om met paprika aan de slag te gaan, of je ze nu bij het ontbijt, de lunch of het avondeten eet, deze overheerlijke zomergroente smaakt altijd. 

Wist je dat paprikaplanten tot 4 meter hoog kunnen groeien en tot 60 paprika’s per jaar kunnen produceren?

Aanraders & trends
Dankzij het goede weer worden we dezer dagen getrakteerd op sla met zware krop. Er is voldoende aanbod en de prijzen halveren ten opzichte van vorige week. Het zonnige en warme weer heeft een gunstige invloed op de meeste producten, zoals tomaten, aubergines, komkommers, courgettes… Er zijn dan ook ruimere volumes terug te vinden op de klok in vergelijking met voorgaande jaren. 

Bloemkolen blijven duur, onregelmatige aanvoer zorgt voor stevige prijzen. Het goede weer zorgt ook voor een dalende vraag naar prei en witloof, noteringen zakken, maar blijven goed voor deze periode van het jaar. Volume asperges neemt af. Opnieuw aanbod van broccoli, aantallen groeien week na week.

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››