Groentevakman: aardbeien

Nieuws

De Groetevakman van LAVA laat ons weten dat het zonnige weer van de voorbije maand zorgt voor mooie volumes en heerlijke aardbeien.

In deze periode is de aardbei een van de populairste fruitsoorten van de consument. En hij heeft gelijk! De aanvoer is groot, de kwaliteit is top en de prijzen zijn normaal voor deze periode van het jaar.

TIP: check de site www.lekkervanbijons.be regelmatig voor lekkere recepten om je klanten mee te inspireren!

Zoals deze wentelteefjes van meergranenbrood met gemarineerde aardbeien, klik hier voor het recept

Wist je dat aardbeien de enige fruitsoort zijn met zaadjes aan de buitenkant? De gemiddelde aardbei bevat zo'n 200 zaadjes.

wentelteefjes_van_meergranenbrood_met_gemarineerde_aardbeien

 

Aanraders
Er is momenteel ook een sterke aanvoer van tomaten. Door meer licht in het voorjaar kennen we nu een grote productie en zeer goede kwaliteit! De grote maten (vleestomaten) hebben het momenteel moeilijk op de klok, prijzen zakken weg. De Baron - de traditionele Belgische vleestomaat - is een smaakvolle en sappige tomaat. Coeur de boeuf heeft een afwijkende vorm, een fijn vel, weinig pitten en heel veel vlees. Beide vleestomaten hebben een volle smaak. 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››