De wekelijkse groentevakman: tomaten

Nieuws

De wekelijkse groentevakman van Lava laat ons weten dat er momenteel stijgende volumes van de tomaten zijn. Wie houdt er nu niet van tomaten? Zonnige smaakbommetjes, waarmee elke kok aan de slag kan.

Tomaten komen in veel variaties voor, ze onderscheiden zich van elkaar door de grootte, vorm, smaak of stevigheid. Het zal je niet verbazen dat de tomaat een van de meest geteelde groenten in ons land is. 

Aanrader: komkommer
Er is momenteel ook een ruime aanvoer van komkommers tegen zeer consumentvriendelijke prijzen. Komkommers zijn heel populair, makkelijk te bereiden en enorm veelzijdig. Gebruik ze in soep, gazpacho of een fris slaatje. 

d94cfc6b-827c-4318-aaf8-e2bbaff58e9f

Markttrends
De aanvoer van prei zakt gestaag, de prijzen werden duurder in vergelijking met vorige week en dat in alle sorteringen. Lava ziet de eerste aantallen jonge prei op de klok. Bloemkool kent een onoverzichtelijke aanvoer, zowel serre als vollegrond werden duurder. Ruime aantallen paprika terug te vinden in alle kleuren. Door het goede weer van de afgelopen weken zijn de grote sorteringen beter vertegenwoordigd.

Volume witloof zakt verder, prijzen stabiel in vergelijking met vorige week. Veldsla is zeer wisselvallig in prijs, de aanvoer schommelt dagelijks. Volume kropsla daalt in vergelijking met vorige week, maar noteringen blijven redelijk stabiel. Andijvie daarentegen stijgt opnieuw in aanvoer. Aubergines stabiel in zowel prijs als aantallen. Courgetten werden duurder.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››