De wekelijkse groentevakman: groene paprika

Nieuws

De wekelijkse groentevakman van Lava laat ons weten dat deze week de allereerste groene paprika van topkwaliteit wordt aangevoerd, zij het nog in lage volumes.

Paprika’s brengen kleur en zoete pittigheid in het bord. Of je ze nu bij de lunch, tussendoor of het avondeten verorbert, deze overheerlijke groente smaakt altijd. Iedereen kent de klassieke gevulde paprika met gehakt. Maar er zijn talloze mogelijkheden om met paprika aan de slag te gaan.

Hieronder enkele lekkere gerechtjes van bij ons!

Pittige aubergine-paprikadip

 

Zeetong met geroosterde paprikas en krieltjes

Aanrader: aubergine
Deze prachtoge groente zal de komende weken in stijgende lijn wordt aangevoerd, aan zeer consumentvriendelijke prijzen.
Aubergines zijn ontegensprekelijk verbonden met de mediterrane keuken. Moussaka bijvoorbeeld is met recht en reden al jaren een klassieker in de keuken. Maar wist je dat er nog veel andere lekkere gerechten met aubergine zijn? De smaak van aubergine is vrij neutraal, waardoor je er eindeloos mee kunt variëren en combineren!

Markttrends
Er is momenteel een ruime aanvoer prei, wat normaal is voor deze tijd van het jaar. De prijzen stijgen lichtjes. Opstart van groene paprika en aubergine. Overzichtelijke aanvoer van veldsla. Aantallen komkommers zullen de komende weken sterk doorstijgen.

Productie van witloof loopt volgens planning, er is veel vraag. Aanvoer en prijs van kropsla gaat naar boven. Zeer consumentvriendelijke prijzen voor witte en rode kolen, savooi is momenteel de duurste koolsoort. Aanbod bloemkool neemt verder af, maar prijzen blijven stabiel.

Wist-je-datje
Wist je dat Italianen de aubergine “melanzane” noemen?
Melanzane komt van ‘mela insana’, wat ‘gekke appel’ betekent.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››