Compensatiepremie van € 2.000 wordt verlengd

Nieuws

Buurtsuper.be verwelkomt de beslissing van de Vlaamse regering om, nog één keer, een aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro uit te keren aan bedrijven die 60% minder omzet boekten dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

Ondanks het feit dat de voedingswinkels van bij de start konden openblijven, zijn er verschillende Buurtsuper.be-leden die zware verliezen hebben geboekt. Denk maar aan buurtsupers aan de kust of speciaalzaken die tijdens de eerste ‘hamsterweken’ geen klanten zagen of voedingshandelaars die op de markten staan. "De beslissing om de premie te verlengen voor de bedrijven die, ondanks de versoepelingen toch hun normale zakencijfer nog niet halen, geeft toch een beetje extra zuurstof", aldus Buurtsuper.be

Belangrijk om weten is dat het Agentschap Innoveren en Ondernemen wel degelijk zal controleren of er effectief 60% minder omzet geboekt werd. Het omzetverlies moet aangetoond worden aan de hand van dagontvangsten, geleverde prestaties of de tijdsregistratie.

De aanvullende compensatiepremie wordt momenteel nog verder uitgewerkt door de Vlaamse overheid. Volg alle updates via: https://www.unizo.be/compensatiepremie

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››