'Carry back' wetsvoorstel goedgekeurd in commissie

Nieuws

Voedingsspeciaalzaken, markthandelaars of buurtsupermarkten die nood hebben aan liquide middelen kunnen deze verwerken in hun aangifte van 2019 en zo de te betalen belasting voor 2019 verlagen. Dit UNIZO-voorstel zorgt dat bedrijven over de nodige cash beschikken wanner dat nodig is.

Bovendien kunnen ook de teveel betaalde voorafbetalingen voor 2019 terugbetaald worden, wat een bijkomend voordeel op het vlak van liquiditeit oplevert. In de aangifte voor 2020 worden de verliezen niet opnieuw geboekt en wordt een deel van de belastingen gerecupereerd door de overheid.

Het wetsvoorstel dat deze regeling invoert, werd op 9 juni al goedgekeurd door de kamercommissie. UNIZO dringt nu aan op de finale goedkeuring van het voorstel in het voltallige parlement.

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››