Belg eet 8,8% minder vlees dan 10 jaar geleden

Nieuws

Volgens een artikel in De Standaard eten de Belgen 8,8 % minder vlees dan tien jaar geleden. Flexitariërs rukken op, maar ook de vergrijzing speelt een rol.

Volgens Statbel, het Belgische bureau voor statistiek is de consumptie van vrijwel ­alle soorten vlees gestaag aan het dalen. Statbel brengt de evolutie van de volledige productieketen in kaart. Per Belg werd in 2018 zo'n 75,2 kilogram vlees geconsumeerd, terwijl dat in 2010 nog 82,4 kilogram was. De cijfers slaan op het slacht­gewicht.

Gemeten in eetbaar vlees liggen de cijfers wat lager, maar is de afname van dezelfde grootteorde. De daling van de hoeveelheid geconsumeerd rund- en kalfsvlees is het sterkst. Die ging tussen 2010 en 2018 met 19,5 procent naar beneden. Ook gevogelte werd minder populair: de consumptie daalde met 13,6 procent. Van schapen- en geitenvlees werd 11,8 procent minder geconsumeerd. De vleessoort die het meest gegeten wordt, ­varkensvlees, daalde maar licht. In negen jaar tijd ging de consumptie met 2,4 procent achteruit. Toch is de trend ook ­dalend: als het gemiddelde van de afge­lopen vier jaar vergeleken wordt met het gemiddelde van de vier jaar ervoor, is de daling 7,4 procent.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2378)

23.500 keer bedankt!

Nieuws

Dit weekend werden er massaal bedankjes verstuurd via onze campagnesite www.superbuurt.be: 23.500 keer al bedankte een consument zijn of haar favoriete buurtsuper! En zoveel stemmen, dat geeft natuurlijk weer een nieuwe tussenstand voor onze Super Teams van 2020.
Lees meer ››

Consument geeft meer geld uit aan voeding

Nieuws

UNIZO publiceerde naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’ onderzoeksresultaten die uitwijzen dat tijdens het afgelopen voorjaar de consumenten vooral meer geld uitgaven aan voeding en dranken (28,99% van de consumenten).
Lees meer ››